Arie1

Arifal: palletfabriek met rijke geschiedenis

Arifal is al sinds 1979 actief in de pallethandel. Door continue innovatie evolueerden we naar een bedrijf met een totaalservice: nieuwe paletten uit onze palletfabriek, tweedehandspaletten én diverse verpakkingsmaterialen. En dat voor een waaier van sectoren zoals; voeding, chemie, farma, logistiek en bouw.

Tegelijk is Arifal in hart en ziel een familiebedrijf dat een persoonlijke band onderhoudt met al zijn klanten. Bij ons krijgt u nooit de zoveelste callcentermedewerker aan de lijn – wél meteen de juiste contactpersoon die uw situatie door en door kent.


Van beginnende palletfabriek naar totaalspecialist

De geschiedenis van ons bedrijf, in zes episodes:

1979: In Mol bundelen acht vennoten hun expertises in recyclage, hout en karton. Samen richten ze zich op de herstelling van oude paletten en de productie van nieuwe paletten in diverse sociale werkplaatsen. Palletfabriek Arifal staat meteen op de kaart van de palletindustrie.
1986: Als aanvulling op zijn pallethandel start Arifal in het Nederlandse Bladel met de productie van kartonnen verpakkingen.
1989: In Beringen opent Arifal een eigen zagerij. Vanaf nu kijken we zelf toe op de kwalitatieve houtvoorziening voor de productie en reparatie van onze paletten.
1999: In Genk bouwt Arifal een ultramoderne palletfabriek.
2005: Onze zagerij verhuist naar Slowakije.
2016: Onze vestiging in Bladel krijgt een bijkomende fabriekshal voor verhoogde productie en extra opslag.

Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere informatie!

Vestiging Beringen

Arifal-Beringen

Beringen is de draaischijf van onze tweedehands palletfabriek. Hier sorteren en herstellen, stockeren en inventariseren we gebruikte pallets – in de meest uiteenlopende soorten en formaten. Dat gaat snel en foutloos, dankzij een volledig geautomatiseerd proces dat is gekoppeld aan ons ERP-systeem. Een mooi voorbeeld van de baanbrekende rol die Arifal speelt in de palletindustrie.

Vestiging Genk

Arifal-Genk

In Genk produceren we nieuwe paletten op maat. Ook deze palletfabriek is een staaltje van spitstechnologie binnen de palletindustrie: robots zorgen voor een duizelingwekkende nauwkeurigheid én een groot volume – duizenden paletten per dag. U vindt hier ook hitte-installaties en droogovens voor extra droogbehandelingen. Die zijn soms nodig om uw paletten te laten voldoen aan de strengste normen binnen de pallethandel. Zoals een IPPC ISPM15 behandeling voor export paletten.

Uw team

Algemeen Directeur: Ronald van de Warenburg
Commercieel directeur: Nancy Van Roy
Commerciële binnendienst: Julie Reenaers
Fabrieksmanager Genk: Dirk Thijs
Logistiek: Dimitri Stavroudis
Boekhouding: Annick Pinxten
Inkoopadministratie: Kasia Tararako

Vergunningen

Productie nieuwe Euro-pallets nr. B-028
Productie nieuwe CP pallets nr. B-136
Herstelling gebruikte Euro-pallets nr. B-315
Hittebehandeling nieuwe pallets vlgs ISPM 15 voor export nr. BE 99.028
Hittebehandeling gebruikte pallets vlgs ISPM 15 voor export nr. BE-102112
Val-I-Pac operator nr. 501871
Ovam nr. 980/1